MEB'in rekor ihalesi AKP'li o isme verildi...

Ülkedeki eğitim sisteminin birçok kademesinde ödenek sıkıntısı yaşanırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), oldukça yüksek bir meblağı araç kiralama ihalesine harcadı

Reklam
Reklam

Tasarruf tedbirleri yalan oldu! 

Kamu araçlarının kiralanmasına sınırlama getiren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni etkisiz kılan MEB’in bu ihalesi, 55 milyon TL'yi aştı. Bu kapsamdaki araçlar, 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2024 arasında kullanılacak.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 3 Kasım’da bir "Araç Kiralama" ihalesi düzenledi. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleye iki şirket teklif verdi.

İhalede en yüksek teklif 63 milyon 641 bin TL, en düşük teklif ise 55 milyon 208 bin TL oldu. İhale komisyonu, en düşük teklif sahibi Kayatur Filo Kiralama Anonim Şirketi ile anlaşmaya vardı. MEB ile şirket arasında 20 Kasım’da 55 milyon 208 bin 428 TL'lik bir sözleşme imzalandı.

MEB'in bu 55,2 milyon TL'lik araç kiralama işleminde, şirketin AKP'ye yakınlığı dikkat çekti. Şirketin başında olan Mehmet Kaya'nın, aynı zamanda Kaya Seyahat Firması'nın sahibi olduğu öğrenildi. Mehmet Kaya'nın, 24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP'den Ankara milletvekili aday adayı olduğu bilgisi de ortaya çıktı. Milli Gazete