Avukat ordusu harekete geçti! Depremde yerle bir olan binalar için suç duyurusu!

Yüzlerce avukat, Kahramanmaraş ve 10 ilde deprem nedeniyle yıkıma uğrayan yapılar ile ilgili harekete geçti.

Reklam
Reklam

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yıktığı 10 ildeki dayanıksız yapılara karşı avukatlar açıklama yayımladı.

Avukatların açıklaması şöyle:

"TÜM TÜRKİYE ENKAZ ALTINDADIR"

06.02.2023 tarihinde saat 04.17'de merkezi Kahramanmaraş-Pazarcık olmak üzere Türkiye'nin 10 farklı ilinde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki ve ardından aynı gün, saat 13.24'te yine Kahramanmaraş-Elbistan merkezli gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki depremler sonucunda an itibariyle tüm Türkiye enkaz altındadır.

"YERİMİZE SIĞAMIYORUZ"

Bizler, avukatlar olarak deprem bölgesinden uzaktayız, içimiz yanıyor ancak ne yazık ki buradan yardım etmeye çalışmaktan başka o bölgede aktif olarak rol alamıyoruz. Çaresizlik içerisinde deprem bölgesine ait görüntüleri izliyoruz, yerimize sığamıyoruz.

"DEPREMDE YIKILAN YAPILARIN YAPIM AŞAMASINDA BULUNAN KİŞİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU"

Her ne olursa olsun, adaletin yerini bulması bilinciyle bu işi yapan avukatlar olarak, elimizden gelenin yaşanan bu felaketin sorumlularının ortaya çıkarılması olduğun biliyoruz. Bu amaçla bir grup meslektaş ile bir araya gelerek depremde yıkılan tüm yapıların yapım aşamasında bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmak suretiyle sorumluların ortaya çıkarılması ve cezalandırılması amacıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuruda bulunuyoruz. 

"BU TOPRAKLARDA HEPİMİZİN BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE BAKABİLMESİ DİLEĞİYLE"

Hukukun sağlanmasının da hayati bir ihtiyaç olduğunu, hukukun elimizden kayıp gittiğinde nelerin olabildiğini yaşayarak öğrendik. Bir gün, bu topraklarda hepimizin birbirimizin yüzüne bakabilmesi dileğiyle...

 

Yurt Gazetesi